ADHD & ADD: Behandeling

AHDH is een aandachttekortstoornis met hyperactiviteit (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Heb je ADHD? Dan ben je vaak rusteloos, impulsief en is concentreren vaak lastig. Deze stoornis komt voor bij 3% tot 5% van de kinderen en volwassenen. Wil je weten hoe ook jij prima kunt leven met ADHD (of ADD)? Meer informatie over onze ADHD behandeling? Bel dan 085 – 27 37 384, stuur een mail naar info@sterk-ggz.nl, of meld je direct aan voor een intakegesprek. Samen staan wij STERK!

Wat is ADHD?

ADHD is een neurobiologische aandoening in de hersenen waarbij een aantal handelingen met neurotransmitters niet helemaal naar behoren werken. Onze hersenen verwerken alle opdrachten waarbij zenuwcellen (maar liefst 100 miljard) met elkaar communiceren. Bij ADHD of ADD is de werking van de neurotransmitters en communicatie tussen zenuwcellen verstoord, wat tot uiting komt in ander gedrag dan wat ‘normaal’ beschouwd wordt. De precieze oorzaak van ADHD is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat factoren als erfelijkheid, neurobiologische- en omgevingsfactoren een rol spelen in ontwikkeling van ADHD. Dat kan gaan van blootstelling aan stoffen als nicotine of alcohol tijdens de zwangerschap, vroeggeboorte of laag geboortegewicht, of stress in het gezin en vroege traumatische ervaringen.

ADHD symptomen

Hoe herken je ADHD? Soms is ADHD of ADD duidelijk herkenbaar, zeker bij hoge mate van hyperactiviteit, aandachtsproblemen en concentratieproblemen. Maar de aandoening ligt niet altijd direct aan het oppervlak. Om het complexer te maken, een leven met ADHD symptomen kan bestaan uit flinke tegenstellingen. Zo kun je structuur en duidelijkheid erg fijn vinden, maar toch chaotisch zijn. Je bent soms dromerig, maar kan ook juist heel scherp. In je werk ben je soms slordig, maar je hebt wel weer oog voor detail. Je kunt snel afgeleid worden, maar kunt je ook ergens helemaal in vastbijten (hyperfocus).

ADHD kenmerken bij volwassenen

Volwassenen met ADHD kunnen zich moeilijk concentreren. Je hebt weinig rust en hebt moeite met het organiseren en plannen van je dagelijks leven. Ook je werk lijdt ernstig onder de kenmerken van ADHD. Volwassen met ADHD zullen zich herkennen in de volgende kenmerken:

 • Vaak te laat komen
 • Gevoel van onderpresteren
 • Moeite met organiseren
 • Uitstelgedrag
 • Enthousiast en ongeremd
 • Behoefte aan kicks
 • Makkelijk afgeleid
 • Eigenwijsheid
 • Chaotisch en rusteloos gedrag
 • Moeite met autoriteit
 • Vaak wisselen van baan
 • Snel gefrustreerd zijn

Herken je dit? Start met ADHD behandeling.

Leer omgaan met ADHD

Wanneer je bovenstaande symptomen bekijkt lijkt het misschien alsof een ‘normaal’ leven niet voor jou is weggelegd. Maar maak je geen zorgen! Met onze behandeling kunnen we je echt helpen om een gelukkiger leven te leiden met ADHD. We zullen je onder andere een aantal gewoontes aanleren om dit te realiseren. De invloed van ADHD zal waarschijnlijk gewoon blijven, maar de manier waarop jij ermee omgaat is volledig te veranderen! Wil ook jij leren omgaan met ADHD? Bel dan 085 – 27 37 384, stuur een mail naar info@sterk-ggz.nl, of meld je direct aan voor een intakegesprek.

Wat is het verschil tussen ADHD en ADD?

Net als ADHD, is ADD een aandachtstekortstoornis. ADD staat voor ‘Attention Defecit Disorder’. Het verschil tussen ADHD en ADD, is dat bij ADD de nadruk ligt op het tekort aan aandacht en de hyperactiviteit ontbreekt. Mensen met ADD zijn dan ook vaak slordig, kunnen zich moeilijk concentreren en hebben moeite om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Daarnaast komen ze rustig en dromerig over, terwijl hun hoofd wel vol zit met gedachten. Kenmerkend bij iemand met ADD is de zogenaamde hyperfocus. Wanneer je geïnspireerd bent dan kun je je daar volledig in verliezen. Je hebt 100% focus voor datgene waar je mee bezig bent en hebt moeite om het onderwerp los te laten.

ADHD behandeling bij door de professionals

Heb je last van ADHD en ADD gerelateerde klachten? Dan kunnen wij je daarmee helpen omgaan! STERK! GGZ staat voor een uitgebreid behandelaanbod, korte wachttijden, persoonlijke aanpak en geborgen sfeer. Klaar om ADHD te behandelen? Bel dan 085 – 27 37 384, stuur een mail naar info@sterk-ggz.nl of meld je direct aan voor een intakegesprek. Bij ons kun je terecht voor een klinische opname

 • Klinische ADHD behandeling
  In onze kliniek in Meerlo helpen we je om alles uit je leven te halen, ondanks ADHD of ADD. De klinische ADHD behandeling bestaat uit groepssessies, individuele sessies en verschillende soorten therapieën.

Behandeling ADHD vergoed door je zorgverzekering

Een klinische opname bij STERK! GGZ wordt vergoed door je zorgverzekering. Vergoed je zorgverzekeraar slechts een deel? Dan nemen wij het resterende bedrag voor onze rekening! Zo kun jij je volledig blijven focussen op de behandeling. Meld je direct aan voor de ADHD behandeling.

Direct aanmelden?

Wil jij je direct aanmelden? Meld je hier snel en gemakkelijk aan. Wij nemen nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Waarom STERK!?

 • Uitgebreid behandelaanbod
 • Intensief behandelprogramma
 • Korte wachttijden
 • Geborgen sfeer
 • Persoonlijke benadering
 • Vergoed door uw zorgverzekering